Sleeptherapy matras voor rugpijn

Zoek je een nieuw boxspring bed met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste boxsprings voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze boxspring prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Boxspring Sleeptherapy - Beste Bedden In Belgie

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Matras Voor Rugpijn 2022 - Boxspring Rugpijn Rugklachten
Boxspring

Rugpijn: voorkom rugpijn met de juiste matras.

Slapen op een slechte matras kan rugpijn verergeren of zelfs veroorzaken. Kies daarom een ergonomische matras die aangepast is aan uw slaapprofiel. Op die manier zijn uw spieren tijdens de slaap volledig ontspannen en kunt u de dag gezond beginnen. De Nachtwacht helpt u graag bij het vinden van de perfecte matras voor uw rug.

Een pijnvrije rug begint met een goede nachtrust

Pijn in de onderrug is een veel voorkomend probleem bij volwassenen. Heb jij er ook last van? Er is een uitweg! Een kwaliteitsmatras die is aangepast aan uw slaaphouding is een must en kan veel verlichting brengen.

De “beste matras tegen rugpijn” bestaat niet. De keuze van een matras is een persoonlijke beslissing en hangt af van wat u het meest comfortabel vindt. De vraag is niet alleen of u een harder of zachter matras nodig hebt.

Verscheidene factoren zijn van belang. Naast flexibiliteit en veerkracht moet ook rekening worden gehouden met temperatuurregeling en vochttransport. Wij vinden voor u de matras die het best aan uw behoeften en verwachtingen voldoet.

Matras Voor Rugpijn 2022 - Sleeptherapy Backpain
matras voor rugpijn

Welk materiaal is het beste voor mijn rug?

Het materiaal waarvan uw matras is gemaakt, is uiteindelijk minder belangrijk.

Het belangrijkste is dat het comfortabel aanvoelt en dat u bij de keuze van een matras rekening houdt met de volgende belangrijke factoren:
– Slaaphouding: slaapt u op uw buik, zij of rug?
– Comfort: Geeft u de voorkeur aan een zacht, medium stevig of stevig gevoel?
– Ontlasting van drukpunten: Zijn bepaalde delen van het lichaam bijzonder gevoelig (bijv. de schouders)?

De matras bestaat uit verschillende modules die zo zijn gekozen dat uw wervelkolom op bepaalde plaatsen perfect wordt ondersteund en op andere plaatsen de nodige zachtheid krijgt. Hierdoor kunnen uw spieren en tussenwervelschijven zich optimaal herstellen.

Beste Boxspring Kopen

Probeer je slaappositie te veranderen

Een andere slaaphouding is een manier om rugpijn te verlichten.

Als u een rug- of buikslaper bent met een zacht matras en niet het budget hebt voor een nieuw bed, kunt u proberen over te schakelen naar een zijligging waarbij u meer steun krijgt van uw bestaande matras. Over het algemeen raden deskundigen aan dat buikslapers wennen aan de zij- of rugligging, omdat het in deze posities gemakkelijker is om de juiste ondersteuning te krijgen.

Voor mensen met acute pijn kan het tijdelijk veranderen van de slaaphouding helpen om de druk te verlichten op delen van de rug die al pijnlijk of pijnlijk zijn. Mensen met lage rugpijn kunnen bijvoorbeeld proberen een tijdje op hun zij te slapen om te voorkomen dat ze te veel buigen in dat gebied, wat op hun buik of rug kan gebeuren.

Proberen uw slaaphouding te veranderen is weliswaar de moeite waard, maar is vaak geen oplossing op lange termijn, omdat het moeilijk kan zijn de verandering vol te houden.

Sommige mensen voelen zich gewoon niet op hun gemak in een andere houding of vallen ’s nachts snel terug in hun oude slaaphouding. In deze gevallen zullen andere benaderingen op middellange tot lange termijn waarschijnlijk meer effect sorteren.

Extra slaapaccessoires voor slapers met rugpijn

Naast de matras kunnen ook andere accessoires uw bed helpen om een goede, pijnvrije nachtrust te bieden. Een meer kosteneffectieve manier om uw slaapomgeving te verbeteren is het vervangen van uw kussens en lattenbodem, of het kopen van een nieuwe matras als onderdeel van een complete renovatie.

Kussens

Kussens spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en verlichten van rug- en nekpijn. Hoofdkussens die de nek goed ondersteunen, kunnen helpen de wervelkolom in lijn te brengen, aangezien de wervelkolom zich uitstrekt in de nek (bekend als de cervicale wervelkolom).

Kussens ondersteunen niet alleen het hoofd, maar kunnen ook strategisch worden geplaatst om de druk te verlichten en comfort te bieden aan andere delen van het lichaam.

Veel factoren beïnvloeden welk kussen het beste helpt tegen nek- en rugpijn. De vulling van uw kussen moet passen bij uw persoonlijke voorkeur en lichaamsvorm. De juiste vulling hangt ook sterk af van de hardheid van uw matras en uw slaaphouding, zoals uit de volgende tabellen blijkt.

Voor zijslapers kan het nuttig zijn om een kussen tussen hun knieën te leggen, vooral als ze hun benen naar hun borst trekken. Zo’n kussen kan de druk op de heupen en lendenen verlichten. Om verdraaiing van de onderrug te voorkomen, kan een volledig lichaamskussen worden gebruikt.

Rugslapers hebben baat bij een kussen met een lage tot gemiddelde kussen hoogte onder de knieën, wat een natuurlijkere kromming van de onderrug in stand kan helpen houden.

Buikslapers kunnen hun pijn verlichten door een dun kussen onder het bekken te leggen om overmatige druk of doorbuiging in de lendenstreek tegen te gaan. Sommige buikslapers gebruiken helemaal geen kussen of leggen alleen hun voorhoofd op een heel dun kussen.

Bedframes en lattenbodems

De lattenbodem kan helpen een ondersteunend slaapoppervlak te bieden voor mensen met rugpijn.

Sommige mensen kiezen voor een verstelbaar bed, waarmee het boven- en onderlichaam in verschillende hoeken omhoog kunnen worden gebracht. Veel verstelbare bedframes hebben ook een warmte- of massagefunctie, wat een prettige bijkomstigheid kan zijn voor mensen met rugpijn.

De optimale positie voor een slaper op een verstelbare basis hangt af van het type rugpijn en hun slaaphouding. Rugslapers, bijvoorbeeld, vinden vaak dat een lichte verhoging van het bovenlichaam en de benen de druk op de onderrug helpt verlichten. Alvorens een verstelbaar bed te kopen en in te stellen, moet u nagaan of uw matras ermee compatibel is.

Zelfs klanten die geen verstelbaar bed willen, moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van een bodem, platform of onderstel voor hun matras. De meeste fabrikanten geven een lijst van aanbevolen kenmerken voor de lattenbodem, waaronder de afstand tussen de latten van een bedframe.

Als u deze richtlijnen volgt, blijft de matras in goede staat en zal hij niet voortijdig doorzakken. Het gebruik van een goedgekeurde lattenbodem kan ook vereist zijn om de garantie op de matras te behouden.

Beste Boxspring Kopen

Kenmerken van de matras voor verlichting van rugpijn

Bij de aankoop van een matras voor rugpijn zijn sommige kenmerken belangrijker dan andere. Met de overvloed aan producten en marketing hype, kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat echt belangrijk is. U zult waarschijnlijk het meeste plezier uit uw aankoop halen als u zich op een paar hoofdpunten concentreert:

Type matras

De materialen en het ontwerp spelen een belangrijke rol bij de prestaties van een matras. De contouren, de elasticiteit, de stevigheid, de temperatuurregeling en de bewegingsisolatie van een matras zijn voor elk type matras verschillend. Daarom is het belangrijk dat de koper zijn prioriteiten in overweging neemt en een matras kiest waarvan de onderdelen het best aan zijn behoeften beantwoorden.

Gerichte ondersteuning: het lichaamsgewicht is niet gelijkmatig verdeeld, maar bepaalde zones hebben meer demping nodig. Een gezoneerd matras houdt hier rekening mee en biedt meer steun in deze gebieden.

Hoogwaardige materialen: Een matras voor rugpijn die van uitstekende materialen is gemaakt, biedt veel meer kans op de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid die mensen met rugpijn nodig hebben.

Hardheidsgraad: De hardheidsgraad van een matras bepaalt het comfort en is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Tegelijkertijd kan de juiste hardheidsgraad een belangrijke rol spelen bij de vraag of een matras voldoende ondersteuning biedt, en dit is sterk afhankelijk van het lichaamsgewicht en de slaaphouding van een persoon.

Vaak gestelde vragen

Welke soorten matrassen zijn het best voor mensen met rugpijn?

Het beste bed voor mensen met rugpijn is een bed dat is aangepast aan het lichaamstype en de favoriete slaaphouding. Rugpijn vriendelijke modellen zijn verkrijgbaar in alle matrassoorten, maar veel slapers vinden dat hybride matrassen de beste combinatie van ondersteuning en drukverlichting bieden.

Spiraalveren zorgen voor een betere uitlijning van de wervelkolom dan binnenveringen of schuimveren, vooral wanneer de veren in ergonomische zones zijn verdeeld.

Het comfortsysteem van een hybride – meestal gemaakt van synthetisch schuim of latex – biedt de nodige drukverlichting en contouren om spanning te verlichten en decubitus te voorkomen. Afzonderlijke matrassen kunnen natuurlijk beter of slechter zijn voor rugpijn, ongeacht hun constructie.

Welke hardheid van een matras is het beste voor mensen met rugpijn?

Veel mensen denken dat een stevige matras het beste is tegen rugpijn, maar mensen met rugpijn moeten – net als alle andere slapers – een matras hardheid kiezen die bij hun gewicht past en niet te zacht of te stevig is.

Mensen die minder dan 130 pond wegen, hebben meestal een matras nodig met een gemiddelde of zelfs zachte hardheidsgraad, terwijl mensen die meer dan 230 pond wegen meestal de voorkeur geven aan een matras met een gemiddelde of stevige hardheidsgraad.

Ondanks het objectieve verschil in hardheid, zou het subjectieve gevoel vrij gelijkaardig moeten zijn, aangezien matrassen onder het gewicht samendrukken. De juiste matras is stevig genoeg om te ondersteunen en zacht genoeg om pijn te voorkomen.

Voor mensen die gewend zijn op een te zachte matras te slapen, kan de keuze van een matras met drukverlagende eigenschappen de aanpassing aan de juiste hardheidsgraad vergemakkelijken.

Welke slaaphouding is het beste bij lage rugpijn?

Mensen met lage rugpijn vinden vaak de meeste verlichting als ze op hun zij slapen met hun knieën licht gebogen. Een kussen tussen de knieën kan deze houding ook comfortabeler maken, op voorwaarde dat het kussen de juiste grootte heeft om de juiste uitlijning van rug en heupen te bevorderen.

Kussens onder de knieën of in het midden van de rug kunnen ook helpen voor wie liever op de rug slaapt, terwijl buikslapers verlichting kunnen vinden met een dun kussen voor het hoofd en een ondersteunend kussen onder de buik en de heupen.

Het kan nodig zijn met verschillende kussens te experimenteren tot u de juiste vindt, want de verkeerde grootte of vorm van een kussen kan de situatie soms verergeren.

Voor veel mensen, vooral degenen die op hun buik slapen, geeft een verandering van slaaphouding betere resultaten dan een combinatie van kussens.

Welke slaaphouding is het beste tegen pijn in de bovenrug?

Als u last heeft van pijn in de bovenrug, kunt u het beste op uw zij of rug slapen, want slapen op uw buik veroorzaakt aanzienlijke spanning in de schouders en nek.

Zijslapers kunnen ook last krijgen van pijn in de bovenrug en schouders als hun matras niet voldoende drukverlagend is, omdat de positie deze gebieden kan vernauwen en drukpunten en spanning kan veroorzaken waar de schouder op het bed drukt.

Ongeacht de slaaphouding is de keuze van het juiste kussen ook een belangrijke factor bij het verlichten van pijn in de bovenrug en schouders.

Beste Boxspring Kopen
Matras Voor Rugpijn
matras voor rugpijn

Het kiezen van de beste matras voor lage rugpijn

Slapen op een verkeerde matras kan lage rugpijn veroorzaken of verergeren. Onvoldoende ondersteuning van de matras versterkt een slechte slaaphouding, spant de spieren en helpt niet de wervelkolom in een rechte lijn te houden, wat allemaal bijdraagt tot pijn in de onderrug.

Ook het slaapcomfort lijdt eronder wanneer een matras niet aan individuele voorkeuren voldoet. Een matras voor rugpijn die zowel comfort als ondersteuning biedt, zal de pijn in de onderrug helpen verminderen en de structuren van de wervelkolom in staat stellen ’s nachts echt te rusten en te regenereren.

Bekijk matrassen en slaaphoudingen voor elke diagnose van rugpijn.

Met zoveel matrassen op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. De volgende praktische adviezen moeten patiënten met lage rugpijn helpen de beste matras te kiezen die zowel de rug ondersteunt als het slaapcomfort verhoogt:

Welke matras het beste is, hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur. Er is niet één type matras dat geschikt is voor alle mensen met lage rugpijn. Elke matras voor rugpijn waarop u kunt slapen zonder pijn of stijfheid is de beste matras voor die persoon.

Patiënten met lage rugpijn moeten de matras voor rugpijn kiezen die aan hun behoeften aan comfort en ondersteuning voldoet en hen een rustgevende nachtrust geeft.

Informeer naar de fysieke onderdelen van de matras voor rugpijn. De veren of binnenveringen van een matras zorgen voor ondersteuning. Verschillende matrassen verschillen in het aantal en de plaatsing van de spoelen.

De vulling aan de bovenzijde van de matras voor rugpijn is er in veel verschillende diktes. De matrassen zijn gewoonlijk tussen 7 en 18 inch diep. De keuze van het aantal spoelen, het type vulling en de matrasdiepte moet worden gebaseerd op individuele voorkeur.

Zoek naar een matras voor rugpijn met rugsteun. Een goede matras moet de natuurlijke krommingen en uitlijning van de wervelkolom ondersteunen. Een goede ondersteuning van de rug helpt de patiënt ook om spierpijn in de ochtend te voorkomen.

Hoewel er niet veel klinische gegevens over matrassen zijn, bleek uit één onderzoek dat matrassen met een gemiddelde hardheid meer verlichting van rugpijn geven dan stevige matrassen.

Zoek een evenwicht tussen rugsteun en comfort. Algeheel comfort bij het slapen op een matras voor rugpijn is net zo belangrijk als een goede ondersteuning van de rug. Slapen op een te stevige matras kan pijn veroorzaken op drukpunten.

Een matras voor rugpijn met een gemiddelde hardheid kan comfortabeler zijn omdat de schouders en heupen er gemakkelijk in wegzakken. Patiënten die een steviger matras willen om de rug te ondersteunen, kunnen kiezen voor een matras met een dikkere vulling voor meer comfort.
Advertentie

Weet wanneer het tijd is voor een nieuw matras. Als een oude matras zichtbaar doorhangt in het midden of niet meer comfortabel ligt, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe matras te kopen. Planken onder een doorgezakte matras leggen om te voorkomen dat hij in het midden doorzakt, is slechts een oplossing op korte termijn tegen doorzakken; een nieuwe matras is nog steeds nodig.

Bij de aankoop van een matras voor rugpijn is het belangrijk dat u zich bewust bent van de kwaliteit en de waarde van elke potentiële aankoop. De volgende punten moeten door een patiënt in overweging worden genomen bij de aankoop van een nieuw matras:

Kijk bij het kopen meer naar de waarde en kwaliteit van de matras voor rugpijn dan naar de prijs. Matrassen met meer spiraalveren en een dikkere vulling zijn meestal van betere kwaliteit en ook duurder; een hogere prijs is echter geen garantie dat de matras comfortabeler zal zijn of meer ondersteuning zal bieden.

Matraswinkels hebben vaak uitverkoop en speciale aanbiedingen, dus het is een goed idee om de beste prijs te vergelijken nadat u de juiste matras voor rugpijn hebt gevonden.

Matras Voor Rugpijn 2022 - Boxspring Bed Slapen Op Wolken
matras voor rugpijn
Beste Boxspring Kopen

Hoe beoordeel je een matras voor rugpijn?

Let op advertenties voor matrassen. Beweringen dat een matras voor rugpijn “orthopedisch” of “medisch goedgekeurd” is, moeten met de nodige scepsis worden bekeken. Er bestaan geen uitgebreide medische studies of gecontroleerde klinische onderzoeken over matrassen en lage rugpijn.

Het is aan de persoon om te beslissen of extra kenmerken van een matras voor rugpijn het comfort al dan niet verhogen.
Test de matras voordat u hem koopt. Om matrassen te testen, kunt u op verschillende merken en modellen slapen in hotels of bij andere mensen thuis, voordat u een matrassenwinkel bezoekt.

Als u in een winkel winkelt, ga dan een paar minuten op de matras voor rugpijn liggen om te zien of hij goed past. Als twee personen op de matras slapen, moeten beiden de matras tegelijkertijd testen om er zeker van te zijn dat ze voldoende ruimte hebben en zich comfortabel voelen op hetzelfde type matras.

Test matrassen en slaaphoudingen voor elke diagnose van rugpijn.

Koop matrassen bij betrouwbare winkels en bedrijven. Besteed aandacht aan de klantenservice van de matrassenwinkel, zoals leveringsmogelijkheden, garantie, verwijdering van oude matrassen en het retourbeleid van de winkel.

Ga op zoek naar matrassenwinkels die klanten de mogelijkheid bieden een matras voor rugpijn te retourneren als ze niet tevreden zijn over de kwaliteit of het comfort nadat ze er gedurende een langere periode (d.w.z. een paar weken tot een maand) op hebben geslapen.

Om de kwaliteit van een nieuw matras voor rugpijn te behouden, moet het om de zes maanden opnieuw worden gelegd om ervoor te zorgen dat het matras gelijkmatig slijt. Dit houdt in dat de matras regelmatig 180 graden wordt gedraaid en in de lengte wordt omgedraaid.

Er wordt afgeraden om een matras op een boxspring te leggen die niet voor de matras gemaakt is, omdat dit de levensduur van de nieuwe matras kan verkorten.

Het kiezen van een nieuwe matras die comfortabel, ondersteunend en van hoge kwaliteit is, is belangrijk om mensen met lage rugpijn te helpen een goede nachtrust te krijgen. En marketingboodschappen, promoties en speciale kenmerken kunnen de aankoop van de juiste matras tot een uitdaging maken.

Als u de fysieke kenmerken van een matras voor rugpijn kent en bereid bent om vragen te stellen over de binnenkant van een matras, kunt u matrassen nauwkeurig evalueren en vergelijken. Sommige matrassenwinkels bieden uitsneden van de binnenkant van de matras aan; dit is een goed hulpmiddel om de kwaliteit van de matras te begrijpen en te beoordelen.

De belangrijkste onderdelen van een goede matras voor rugpijn

De volgende fysieke componenten zijn de belangrijkste kenmerken van de meeste matrassen van goede kwaliteit.

De veren en spoelen van de matras voor rugpijn ondersteunen de rug.

De draad in de spoelen varieert in dikte, waarbij een geringere dikte staat voor dikkere, stijvere draad en een steviger matras. Een hogere concentratie stalen spoelen wijst op een matras voor rugpijn van hogere kwaliteit, maar dit betekent niet dat het hoogste aantal het beste is: patiënten moeten zelf beslissen welke matras het beste is om hun lage rugpijn te verlichten.

Naast de veren in een matras kan ook de vulling van de matras een indicator van kwaliteit zijn. Matrasvulling is meestal gemaakt van materialen zoals polyurethaanschuim, puffy polyester of katoen. Verlengde matrasvulling is vaak duurder, maar veel mensen vinden het comfortabeler en de extra kosten waard.

Beste Boxspring Kopen

Medium vulling in een matras voor rugpijn

Dit type matrasvulling ligt direct onder de gewatteerde toplaag en is meestal van schuim gemaakt. Als u een dwarsdoorsnede van de matras voor rugpijn bekijkt, voelt zachter schuim bijna vochtig aan, terwijl steviger schuim niet zo snel terugveert.

De volgende laag matrasvulling is katoenen matrasvulling, waarvan de dikte per matras en zelfs binnen één matras kan verschillen. Hierdoor voelt de matras op sommige plaatsen steviger aan dan op andere, bv. in het midden van de matras is hij steviger.

Isolerende matrasvulling

Deze vulling ligt over de spiraalveren, zodat ze niet voelbaar zijn aan de bovenzijde van de matras voor rugpijn en beschermt de spiraalveren tegen beschadiging van de bovenste lagen van de matras.

Matras fundering

De matras fundatie of boxspringbed geeft extra steun aan de matras. De funderingen bestaan meestal uit een houten of metalen frame met veren. Een eenvoudig houten frame kan de matras harder doen aanvoelen dan een frame met veren.

Een houten matrasbodem mag alleen worden gekocht als het hout vrij is van scheuren en recht is. Er wordt aangeraden om het onderstel en de matras voor rugpijn als een set te kopen om de matras te beschermen.

Schuimrubberen matrassen

Als alternatief voor traditionele matrassen zijn er matrassen voor rugpijn die geheel of hoofdzakelijk van traagschuim of latex schuim zijn gemaakt. Ze kunnen in verschillende dichtheden worden gekocht. Sommige schuimmatrassen bestaan uit verschillende aan elkaar gelijmde lagen schuim, terwijl andere een schuimkern in het midden hebben.

Schuimmatrassen zijn er in verschillende hardheidsgraden om mensen meer keuze te geven voor ondersteuning van de rug en comfort. De keuze tussen een schuimmatras en een traditioneel matras is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Door vragen te stellen, productinformatie op te vragen en elke matras voor rugpijn grondig te onderzoeken, kunnen patiënten beter geïnformeerde consumenten worden.

Door de praktische richtlijnen voor het kiezen van een nieuwe matras voor rugpijn te volgen, zijn patiënten goed uitgerust om de beste matras te vinden voor slaapcomfort, ondersteuning van de rug en vermindering van lage rugpijn.

Beste Boxspring Kopen

Mensen zoeken ook naar:

rugpijn matras topper
matras hernia
matras chronische pijn
boxspring rugklachten
beste matras voor rug en nekklachten
goede matras voor rugpijn
matras kopen voor rugpijn
matras voor lage rugpijn