Matras voor schouderpijn

Zoek je een nieuw boxspring bed met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste boxsprings voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze boxspring prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Boxspring Sleeptherapy - Beste Bedden In Belgie

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Schouderpijn 2022 - Boxspring Rugpijn Rugklachten
Boxspring

Slaapt u op uw zij? Dan moet uw boxspring aan bepaalde criteria voldoen om u de best mogelijke slaap te geven.

Helaas is het voor zijslapers maar al te gemakkelijk om pijn in de schouders of heupen te krijgen als hun boxspring niet voor die slaaphouding is ontworpen – en dat is bij de meeste boxsprings niet het geval. Laten we eens kijken naar enkele specifieke problemen voor zijslapers en wat u in een boxspring nodig hebt als u op uw zij slaapt.

Wat gebeurt er met je houding als je op je zij slaapt?

Allereerst moet u bedenken dat het bijna onmogelijk is om een perfect symmetrische zijligging te handhaven. Als u op uw zij ligt, “valt” uw bovenbeen op de boxspring, waardoor uw heup gaat draaien.

In dit geval is het normaal dat ook uw bovenarm en schouder naar de boxspring toe vallen, omdat ze geen andere steun hebben. De onderarm kan onder het kussen worden gestopt of dicht tegen het kussen worden getrokken.

Het is belangrijk te weten dat de zijligging geen symmetrische “been op been”-positie is. Het is eerder een naar binnen gerichte positie waarbij de slaper met zijn gezicht naar het boxspring oppervlakte ligt.

Schouderpijn 2022 - Schouderpijn Schouderklachten
schouderpijn

Wat zijn de problemen met zijslapen?

Op uw zij slapen oefent veel druk uit op de schouders en heupen die het dichtst bij de boxspring liggen, wat ongemak kan veroorzaken.

Dit probleem wordt nog verergerd door de hierboven beschreven verdraaiing van de heupen en schouders, waardoor het lichaam niet in een natuurlijke houding kan liggen.

Als op mijn zij slapen zo slecht is, moet ik dan mijn slaaphouding veranderen?

Er zijn veel verschillende slaaphoudingen. Het kan zeker geen kwaad om verschillende posities uit te proberen, maar als u op uw zij slaapt, is dit waarschijnlijk de positie die voor u het meest natuurlijk aanvoelt.

In dat geval zal het veranderen van slaaphouding u geen goed doen: het voelt niet natuurlijk aan en u zult het moeilijker vinden om in de nieuwe houding in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen.

Elke slaaphouding heeft zijn eigen voor- en nadelen – er is geen “perfecte” slaaphouding.

Zo kunt u zich concentreren op het veranderen van uw zijligging in de meest comfortabele slaaphouding die mogelijk is.

Welke boxspring matras voor schouderpijn?

Een veel voorkomende schouderklacht is pijn in de schouderstreek. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding op het werk of thuis, carpaal tunnel syndroom of spierontsteking.

Het is mogelijk dat uw pijn wordt veroorzaakt of verergerd door uw boxspring. Als u last heeft van schouderpijn, is het belangrijk aandacht te besteden aan de kwaliteit van uw boxspring, want een oud boxspring of een boxspring van slechte kwaliteit zal niet de nodige ondersteuning bieden om deze problemen te verlichten.

Om dit probleem te vermijden, moet u een nieuwe boxspring kopen die de juiste ondersteuning biedt.

Beste Boxspring Kopen

Heeft u last van chronische schouderpijn? Ze kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding, RSI, een blessure of ontsteking. Maar het is ook mogelijk dat uw schouderongemakken worden veroorzaakt door uw boxspring.

Een verouderde of slechte boxspring biedt mogelijk niet (meer) de juiste ondersteuning en kan ongemak veroorzaken of verergeren. Met de juiste boxspring kunt u schouderongemakken voorkomen, verlichten of verhelpen. Maar wat is de beste boxspring bij schouderongemakken?

Meet eerst de afmetingen van uw bedframe om te bepalen welke maat boxspring u nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een tweepersoonsbedframe hebt, hebt u een tweepersoonsboxspring nodig. De lengte van het bed moet gelijk zijn aan de breedte.

De hoogte van de boxspring moet idealiter ongeveer 23 – 25 cm bedragen, maar kan variëren afhankelijk van uw slaaphouding.

Als u lang bent of brede schouders hebt, moet u een boxspring kiezen met een breedte van ten minste 90 cm en een randhoogte van ten minste 23 cm, zodat u voldoende ruimte hebt om te liggen.

Als uw partner beweegt terwijl u slaapt, kunt u letten op de compatibiliteit van de materialen in de boxspring. Een goede aanwijzing is of hij schroefveren heeft of niet. Dit kan een groot verschil maken als beide partners aan één kant van het bed slapen en de één zich vaker omdraait dan de ander.

Over het algemeen veroorzaakt slapen op uw rug of buik geen schouderklachten. Zijslapers kunnen echter last krijgen van schouderpijn als ze niet in de juiste houding liggen. In dat geval is het de moeite waard een boxspring te kiezen die zich perfect aan uw lichaamsvorm aanpast en drukpunten in de schouders verlicht.

Als u schouderproblemen hebt, moet u een boxspring zoeken dat uw nek en schouders goed ondersteunt. U moet ook een boxspring vinden met de juiste hoogte, zodat uw schouders in een hoek van 10-30 graden ten opzichte van uw hoofd staan.

Een goede manier om dit te doen is door verschillende boxsprings uit te proberen. U kunt ook een vriend of familielid naar hun boxspring vragen en het uitproberen.

Sommige mensen worden gedwongen op hun zij te slapen

Naast degenen die het liefst op hun zij slapen, kan het ook zijn dat u vanwege een medische aandoening op uw zij moet slapen. Zo mogen zwangere vrouwen na het eerste trimester niet op hun buik of rug slapen, maar alleen op hun zij.

Een ander voorbeeld: mensen die last hebben van brandend maagzuur wordt aangeraden op hun linkerzij te slapen. En mensen die snurken hebben de neiging op hun zij te slapen om zich te ontlasten.

Of u nu op uw zij slaapt of niet, het goede nieuws is dat u veel kunt doen om ervoor te zorgen dat uw boxspring de kwaliteit van de slaap biedt die u wenst.

Zacht of stevig?

Er is geen vaste regel voor hoe stevig uw boxspring moet zijn, want dit verschilt van zijslaper tot zijslaper.

Als algemene regel geldt echter dat de meeste zijslapers een boxspring nodig hebben dat niet harder is dan een boxspring met een gemiddelde hardheid. Zijslapers hebben namelijk veel contact met hun heupen en schouders en lopen meer kans op rug- en schouderpijn als gevolg van deze drukpunten op een stevig boxspring.

Een zachtere boxspring daarentegen biedt zijslapers meer ondersteuning omdat de schouders en heupen wegzakken terwijl de zijkant van het lichaam door de boxspring wordt ondersteund. Dit creëert meer contact tussen de zijkant van het lichaam en het bed zonder oncomfortabele druk op de heupen en schouders.

Beste Boxspring Kopen

Matras voor schouderklachten materiaal

Zijslapers hebben een boxspring nodig met unieke eigenschappen die buigzaam zijn, maar toch stevig en ondersteunend. Hierdoor kunnen de schouders en heupen in de boxspring wegzakken terwijl de wervelkolom correct uitgelijnd blijft.

Over het geheel genomen is de beste keuze die u kunt maken een latex boxspring, omdat het een stevig blok luxueus schuim is dat u in de boxspring laat wegzakken en tegelijkertijd een goede ondersteuning biedt voor de wervelkolom.

Een tweede keuze zou traagschuim zijn, maar het grootste probleem is dat traagschuim de neiging heeft “heet” te worden, wat u zeker niet wilt in het hete klimaat van Singapore. De slechtste keuze voor een zijslaper is een boxspring met binnenvering, omdat u dan “bovenop” het boxspring slaapt, wat harde drukpunten in de heupen en schouders veroorzaakt en een goede uitlijning van de wervelkolom verhindert.

Latex daarentegen laat de heupen en schouders zachtjes in de boxspring zakken en vermijdt zo onaangename drukpunten.

Meer tips voor zijslapers

Ondersteuning van de nek is belangrijk. Een goed kussen voor zijslapers moet stevig genoeg zijn om het hoofd te ondersteunen en niet te veel in te zakken. Het beste is een kussen te kiezen dat dicht en steungevend is, en dik genoeg om het hoofd op gelijke hoogte met de ruggengraat te houden.

Een latex hoofdkussen is de ideale keuze om aan deze eisen te voldoen. U zult ook het extra comfort waarderen dat een latex kussen biedt. Het is niet het meest gebruikelijke type kussen, maar het biedt de beste ontspanning.

Gebruik een bolster of een lichaamskussen. Dit is een goed idee om verdraaiing van de heupen tot een minimum te beperken. Het samendrukken van een kussen of bolster helpt om het lichaam te ondersteunen en de juiste positie van de wervelkolom te handhaven.

Als u geen bolster hebt, kan een kussen tussen de knieën ook helpen om het bovenbeen op het onderbeen te laten rusten. Dit kan een verdraaiing van de heupen voorkomen of op zijn minst sterk verminderen, zodat u in een meer comfortabele houding kunt slapen.

Schouderpijn 2022 - Sleeptherapy Matras Hond
Beste Boxspring Kopen

Schouderpijn veroorzaakt door uw boxspring?

Pijn of ongemak als gevolg van druk op de schouders wordt vaak genoemd als oorzaak van slaapstoornissen.

Om dit probleem aan te pakken, moeten we begrijpen hoe het schoudergewricht is opgebouwd en wat er zo bijzonder aan is: de schouder is het meest beweeglijke gewricht in het menselijk lichaam met een minder stabiele botstructuur dan het heupgewricht, waar de kom de kop van het dijbeen vasthoudt en geleidt in een kogelgewricht.

Het schoudergewricht wordt alleen gefixeerd door spieren en ligamenten. Daarom heeft de schouder de neiging instabiel te worden wanneer er niet voldoende spiermassa is of wanneer er een onevenwicht is tussen de spieren.

Vaak is er een onevenwicht in de spieren van de schouder, waarbij de voorste spieren korter zijn dan de achterste spieren, waardoor het schoudergewricht naar voren wordt getrokken vanuit de juiste neutrale positie.

Wanneer een gewricht niet precies zit waar het zou moeten zitten, kan dit leiden tot verhoogde slijtage en scheuren, wat impingement syndroom, osteoartritis of andere pijnlijke aandoeningen kan veroorzaken. Onbehandelde schouderpijn kan chronisch worden.

Tijdens de slaap neemt de spierspanning af en is de schouder nog minder stabiel, wat de ontsteking kan verergeren door verkeerde positionering en druk op een moment dat genezing zou moeten plaatsvinden.

Als u op uw zij slaapt en uw boxspring ligt te stevig op uw schouder, dan wordt uw schouder niet gecentreerd en worden de geïrriteerde structuren samengedrukt. Dit veroorzaakt ongemak, pijn en spanning tot in de nek. Het kan ook bloedvaten en zenuwen samendrukken, wat tintelingen in de arm of hand kan veroorzaken.

Te veel stevigheid in de schouderzone is echter niet altijd de enige oorzaak van schouderpijn.

De schouderzone moet een goede flexibiliteit en drukverlichting bieden, maar als de hele boxspring tegelijk te zacht is, kan dit ook bijdragen tot schouderpijn.

Onvoldoende ondersteuning van het middel of de onderrug heeft gevolgen voor de schouder, omdat de verticale krachten van het lichaamsgewicht vanuit het midden van het lichaam aan de schouder trekken. Het is ook belangrijk om een kussen met de juiste hoogte en hardheidsgraad te kiezen.

Hoe voorkom je schouderpijn door op je zij te slapen?

Wakker worden na een verkwikkende nachtrust is een van de meest verfrissende gevoelens, je kunt alles doen, je bent vol energie en kijkt uit naar wat de dag zal brengen.

Helaas hebben veel mensen last van schouderpijn tijdens het slapen en wordt de vreugde van een goede nachtrust zelden gevoeld.
Als je op je zij slaapt en last hebt van schouderpijn, dan is dit artikel iets voor jou.

Laten we het eens hebben over de oorzaken van uw schouderpijn en wat u vanavond kunt doen om u beter te voelen. Iedereen kan weer rustig slapen, vooral degenen die ’s nachts last hebben van schouderpijn.

Beste Boxspring Kopen

Wat is de oorzaak van uw schouderpijn?

De meest voorkomende oorzaken van schouderpijn ’s nachts zijn:

Rotator cuff blessure: een verrekking of scheur van de pezen, spieren en gewrichten van de rotator cuff in de schouder.

Symptomen:

 • Diepe pijn in de schouder die kan aanvoelen als een doffe pijn.
 • De pijn is erger als u de aangedane arm gebruikt.
 • Verlies of beperking van mobiliteit van de aangedane arm.
 • Onvermogen om op de aangedane schouder te slapen

Schouder slijmbeursontsteking: ontsteking van de met vloeistof gevulde slijmbeurs die de rotator cuff pezen beschermt.

Symptomen:

 • Pijn aan de buitenrand van de schouder
 • Pijn bij aanraking
 • Beperkt bewegingsbereik
 • Zwelling en roodheid in het getroffen gebied

Schouder impingement syndroom: De schouderbeentjes komen klem te zitten in de slijmbeurzen of pezen, wat pijn en bewegingsbeperking veroorzaakt.

Symptomen:

 • Constante pijn in de arm
 • De pijn straalt uit van de voorkant van de schouder naar de zijkant van de arm.
 • Meer pijn ’s nachts
 • Zwakte in de getroffen arm

Bevroren schouder: De bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen vormen het schouderkapsel, dat omgeven is door zacht weefsel. Bij een frozen shoulder neemt de synoviale vloeistof af, vormt zich littekenweefsel en wordt de beweging beperkt.

Symptomen:

 • Pijnlijk bij beweging
 • Meer pijn ’s nachts
 • Bewegingsbereik is beperkt
 • Pijn en stijfheid verergeren en herstel kan jaren duren.
Beste Boxspring Kopen

Waarom doen mijn schouders pijn als ik slaap?

Schouderbladpijn kan ’s nachts het pijnlijkst zijn als u ligt. Overdag bent u druk met boodschappen doen, voor uw gezin zorgen en werken. Je hebt geen tijd om na te denken over de schouderpijn, je voelt af en toe een scherpe pijn als je iets zwaars probeert op te tillen. Er is niets om je ’s nachts af te leiden.

Zijslapers profiteren van de gunstigste slaaphouding voor spijsverteringsproblemen, die snurken en brandend maagzuur vermindert en de ruggengraat recht maakt. Als u een zijslaper bent en pijn in uw schouder hebt tijdens het slapen, bent u waarschijnlijk geneigd om uw slaaphouding de schuld te geven.

Schouderpijn 2022 - Boxspring Bed Lattenbodem

Een boxspring is echter vaak de oorzaak van schouderpijn bij zijslapers. Als uw boxspring niet voldoende drukverlaging biedt, zullen de gevoelige schouderpartijen worden belast. Schouderpijn ’s nachts kan worden veroorzaakt door een te zachte boxspring. Een te stevige boxspring zet druk op de schouders en verergert het ongemak.

Mensen die op een traagschuimboxspring slapen, klagen vaak over spierpijn in de ochtend. Traagschuim biedt meestal weinig of geen drukverlichting. U denkt misschien dat een traagschuimboxspring ideaal is voor schouderpijn bij zijslapers, maar het kan de situatie verergeren.

De schouders zakken weg in het traagschuim, waardoor de schouders worden samengedrukt en meer ongemak ontstaat. Schouderpijn door slapen verpest uw dag en kan uw vermogen om te werken of klusjes te doen beïnvloeden. Maar is het mogelijk om schouderpijn te verlichten door op beide zijden te slapen? Ja, dat is het wel.

Wat is de beste manier om te slapen tegen pijn in het schouderblad?

Schouderbladpijn kan worden verlicht door op de andere schouder of op uw rug te slapen. U kunt een kussen tussen of onder uw knieën leggen voor meer comfort. Een drukverlagend boxspring, zoals ons boxspring, biedt optimale ondersteuning en verlicht pijn in het schouderblad terwijl u slaapt.

Hoe voorkom je schouderpijn als je op je zij slaapt?

Hoe te slapen zonder schouderpijn.

 • Zorg ervoor dat uw hoofd op een ondersteunend kussen ligt en dat uw ruggengraat in lijn is.
 • Slaap op de andere zij of op je rug.
 • Als u op uw zij slaapt, leg dan een kussen tussen uw knieën om uw heupen op één lijn te brengen.
 • Leg een kussen achter uw rug om te voorkomen dat u omvalt.
 • Slaap op een zachte, comfortabele boxspring die de druk verlicht.

Kies een kussen dat uw hoofd ondersteunt

 • Leg een steunkussen onder uw hoofd om uw ruggengraat in lijn te brengen en extra druk op uw schouders te voorkomen. Slapen zonder kussen veroorzaakt spanning in uw nek en verergert schouderpijn.
 • Aan de andere kant slapen
 • Slaap op uw andere zij met een kussen achter uw rug, zodat u niet omrolt in uw slaap.
 • Leg een kussen tussen of onder je knieën
 • Als u op uw zij slaapt, helpt een kussen tussen uw knieën om uw heupen op één lijn te brengen. Als u op uw rug slaapt, helpt een kussen onder uw knieën om uw onderrug te ondersteunen.

Kan uw slaaphouding ’s nachts schouderpijn veroorzaken?

Bekijk de vele comfortabele slaaphoudingen die u ’s nachts kunt proberen om schouderpijn te verlichten terwijl u slaapt. Afwisselende slaaphoudingen kunnen u helpen te herstellen van schouderpijn, zodat uw pezen kunnen ontspannen.

Beste Boxspring Kopen
Schouderpijn 2022 - Sleeptherapy

Overschakelen naar een meer ondersteunende boxspring

De beste boxspring voor schouderpijn biedt uitstekende drukverlichting, ondersteunt uw lichaamsgewicht en lijnt uw wervelkolom en heupen comfortabel uit. Slapen op een oude, oncomfortabele boxspring kan uw schouderpijn ’s nachts verergeren.

Tips om schouderpijn te voorkomen als u op uw zij slaapt

Hoe slaap je ’s nachts? Als u op uw linkerzij slaapt, kan de pijn in uw linkerschouderblad afnemen als u op de andere zij slaapt. Vergeet niet een kussen achter uw rug te leggen om te voorkomen dat u zich tijdens uw slaap op de aangedane schouder draait.

Hoe op je zij te slapen zonder je schouder te bezeren

 • Een kussen van goede kwaliteit onder uw hoofd ondersteunt het gevoelige nekgebied en voorkomt dat de pijn zich uitbreidt naar uw schouders.
 • Verander uw slaaphouding
 • Slaap niet op je buik, want dat lijnt je schouder uit.
 • Een kussen tussen uw knieën helpt om uw heupen op één lijn te brengen.
 • Slaap op een zachte, comfortabele boxspring die de druk verlicht.

Wat is de beste boxspring om schouderpijn te voorkomen?

Voor schouderpijn bij zijslapers zijn onze boxsprings gemaakt van innovatieve, moderne materialen die een uitstekende drukverlichting bieden, ongeëvenaard door enig ander boxspring.

De beste boxspring tegen schouderpijn is zowel zacht als ondersteunend, vooral voor de heupen en schouders. De boxspring is ontworpen voor mensen die op hun zij slapen. Zachte heupen en schouders worden zacht ondersteund door miljarden kleine luchtbelletjes in het schuim.

De boxspring zorgt er ook voor dat u veel koeler slaapt dan traagschuim omdat de lucht rond en door het schuim kan circuleren. U slaapt koeler, het ondersteunt u, verlicht de druk, is duurzaam en comfortabel. Speciaal voor mensen die last hebben van schouderpijn tijdens het slapen.

Conclusie

Nachtelijke schouderpijn kan worden verholpen met medische behandeling en enkele veranderingen in de slaaphygiëne. Probeer deze tips om uw pijn te verlichten en vannacht beter te slapen.

 • Een goed kussen onder uw hoofd ondersteunt het gevoelige nekgebied en voorkomt dat de pijn zich uitbreidt naar uw schouders.
 • Verander uw slaaphouding
 • Slaap niet op je buik, want dan zijn je schouders niet meer in lijn.
 • Een kussen tussen uw knieën helpt om uw heupen op één lijn te brengen.
 • Slaap op een zachte, comfortabele boxspring die de druk verlicht.
Beste Boxspring Kopen

Mensen zoeken ook naar:

Beste matras voor lage rugpijn en schouderpijn
Matras topper voor schouder pijn
Traagschuim matras schouderpijn
Beste boxspring voor zijslapers met schouder- en heuppijn