Boxspring voor fibromyalgie

Zoek je een nieuw boxspring bed voor fibromyalgie? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste boxsprings voor fibromyalgie, rugklachten, rugpijn, nekklachten, enz.

Heb je interesse in onze boxspring prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Boxspring Sleeptherapy - Beste Bedden In Belgie

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Boxspring Rugpijn Rugklachten
Boxspring voor fibromyalgie

Sleeptherapy boxspring voor Fibromyalgie

Fibromyalgie kan een echte nachtmerrie zijn als het gaat om het krijgen van een goede nachtrust. Pijn en onrustige slaap zijn maar al te bekend als u er last van heeft. Als u een van de 1 op de 20 mensen bent die aan fibromyalgie lijden, is deze gids ontworpen om u te helpen beter te slapen.

In de loop der jaren hebben we met honderden mensen gesproken die aan fibromyalgie lijden. De ziekte zelf is slopend en moeilijk te behandelen en duidelijk te diagnosticeren. Voor patiënten die op zoek zijn naar een nieuwe boxspring voor fibromyalgie, is dit ongelooflijk frustrerend omdat er een gebrek aan begrip voor de aandoening is. Vooral in de beddengoed industrie.

Fibromyalgie kan leiden tot verstoorde en onrustige slaappatronen

Mensen die aan fibromyalgie lijden, hebben in de loop der jaren contact met ons opgenomen omdat ze boos zijn over het gebrek aan begrip en hulp dat ze krijgen bij de aankoop van een bed. Wij hebben het onze missie gemaakt om hulp te bieden bij deze onbegrepen aandoening.

In dit artikel leert u meer over de ziekte en krijgt u tips over hoe u uw slaap kunt verbeteren als u aan fibromyalgie lijdt.

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Boxspring Bed Voor Mensen Met Rugklachten 1
Boxspring Voor Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening die bij lijders een reeks verschillende symptomen en pijn veroorzaakt. Het Fibromyalgiesyndroom (FMS) wordt door de National Health Service (NHS) geclassificeerd als een langdurige pijnaandoening die pijn in het hele lichaam veroorzaakt zonder aanwijsbare oorzaak, wat ongelooflijk frustrerend kan zijn voor lijders. Het is een aandoening die de volgende klachten omvat:

– Moeite met slapen
– Moe en rusteloos wakker worden
– Verhoogde gevoeligheid voor pijn
– Extreme vermoeidheid en moeheid
– Spierstijfheid
– Problemen met mentale processen en concentratie
– Prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere spijsverteringsstoornissen die maagpijn en een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken
– Hoofdpijn
– Awkwardness

Beste Boxspring Kopen

Wat veroorzaakt fibromyalgie?

De oorzaken van fibromyalgie zijn niet algemeen bekend. De meest voor de hand liggende oorzaak die deskundigen hebben gevonden, houdt verband met abnormale chemische concentraties in de hersenen van mensen die aan fibromyalgie lijden. Meer bepaald, de manier waarop het centrale zenuwstelsel boodschappen in het lichaam verwerkt die tot pijn of ongemak leiden.

Het gebrek aan duidelijkheid voor fibromyalgie patiënten betekent ook dat counseling van geval tot geval moet worden bekeken. Dit komt omdat lijders een breed scala aan symptomen of problemen kunnen hebben. Dit maakt het onmogelijk om een boxspring voorfibromyalgie te kiezen die iedereen past. Zonder te weten wat uw gewicht, lengte en comfort voorkeuren zijn en hoe de aandoening u beïnvloedt, is het onmogelijk om een boxspring voorfibromyalgie uit de plank te kiezen.

Wij kunnen onze uitgebreide ervaring met andere patiënten gebruiken om u te helpen. Dit maakt het kiezen van een boxspring voor fibromyalgie onmogelijk.

Effecten van fibromyalgie op de slaap

We hebben met honderden fibromyalgiepatiënten gesproken over hoe fibromyalgie hun slaap beïnvloedt. Lijders ervaren een verstoorde, onregelmatige en oncomfortabele slaap. Dit is vooral te wijten aan het ongemak dat de aandoening veroorzaakt, waardoor het ongelooflijk moeilijk is om een goede nachtrust te krijgen. In combinatie met sommige slechte boxsprings kan dit leiden tot een zeer onrustige slaaproutine. Dit gebrek aan slaap verergert het probleem, waardoor fibromyalgiepatiënten zich nog ongemakkelijker voelen en de vicieuze cirkel in stand wordt gehouden. Nachten van onrustige slaap kunnen de meest onvoorstelbare kwelling veroorzaken.

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Boxspring Voor Fibromyalgie
Boxspring Voor Fibromyalgie

Wat is de beste boxspring voor fibromyalgie?

Omdat de aandoening met zoveel symptomen gepaard gaat, is het onmogelijk om één boxspring voorfibromyalgie aan te bevelen die voor iedereen geschikt is. Boxspring winkels en websites die beweren een boxspring te hebben die geschikt is voor fibromyalgie moeten met een korreltje zout worden genomen en zijn ethisch twijfelachtig.

Het goede nieuws is dat u een boxspring voorfibromyalgie kunt vinden die u zal helpen comfortabeler te slapen als u rekening houdt met enkele criteria over uzelf als slaper. Dit zal de negatieve effecten van fibromyalgie op uw slaappatronen verminderen. Dit zal je helpen om beter te slapen. Het is belangrijk om een boxspring te vinden die past bij uw lichaamsgewicht en slaapbehoeften

De meeste patiënten melden een probleem met hun boxspring en hun slaap. En dat is het ongemak dat veroorzaakt wordt door een te stevige boxspring. Deze hardheid kan overmatige druk op het lichaam uitoefenen, wat kan leiden tot gewrichtspijn, die op zijn beurt nachtelijk ongemak kan veroorzaken.

Veel boxspring verkopers suggereren gewoon een orthopedisch boxspring voor fibromyalgie, wat het probleem verergert door patiënten op te harde boxsprings te plaatsen. Dit leidt tot meer stress en ongemak voor de slaper.

Criteria voor een betere slaap bij fibromyalgie:

Kiezen voor een iets zachtere boxspring voor fibromyalgie in de comfortlaag om de druk op de gewrichten te verminderen. Een veerspanning kiezen die is aangepast aan uw lichaamsgewicht. Kies zorgvuldig diepe comfortlagen; voor meer demping. Vermijd een boxspring die de warmte niet vasthoudt door het gebruik van synthetisch schuim.

Beste Boxspring Kopen

Samenvatting

Uit gesprekken met honderden patiënten blijkt duidelijk dat fibromyalgie een zeer onbegrepen en vaak over het hoofd geziene aandoening is. Lijders lijden niet alleen aan pijn en migraine, maar ook aan slapeloze, onrustige nachten. Dit betekent dat fibromyalgie een levende nachtmerrie kan worden als de juiste boxspring niet goed wordt gediagnosticeerd en aanbevolen.

Hoe richt je een kalmerende, stressvrije slaapkamer in?

Mensen met fibromyalgie of andere chronische pijnaandoeningen weten hoe moeilijk het is om goed te slapen wanneer de symptomen terugkeren.
Het goede nieuws?

De keuze van uw boxspring voorfibromyalgie kan een groot verschil maken voor pijnverlichting en ondersteuning. We hebben gekeken naar de beste boxsprings voor fibromyalgie patiënten om u te helpen gemakkelijker in slaap te vallen.

Om een diepe slaap te bereiken, kan de keuze van de boxspring voor fibromyalgie een grote impact hebben. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten boxsprings die beschikbaar zijn en welke het beste zijn voor mensen met fibromyalgie;

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Boxspring Voor Fibromyalgie Matrassen
Boxspring Voor Fibromyalgie

Innerspring matras

Een matras met veren of binnenvering bevat metalen spiralen. Als de matras geen voldoende dikke comfortlaag heeft, kunnen deze spoelen na verloop van tijd oncomfortabel worden. Voor fibromyalgie patiënten kunnen deze harde veren gevoelige plekken verergeren, dus als u kiest voor een matras met binnenvering, moet u kiezen voor een matras van hoge kwaliteit.

Pocketvering matras

Pocketvering matras bevatten individuele pocketveren in hun eigen stoffen pockets voor een meer gerichte ondersteuning. Dit kan een goede optie zijn als u uw bed deelt met een partner, omdat ze geschikt zijn voor zowel uw gewicht als uw slaapstijl.

Latex matras

Latex matrassen zijn duurzaam, hypo-allergeen en ondersteunend. De aanschaf van een latex matras van goede kwaliteit kan echter duur zijn.

Beste Boxspring Kopen

Traagschuim matras

Traagschuim is ideaal voor mensen met fibromyalgie omdat het zich vormt naar de contouren van het lichaam. Het zorgt voor een betere demping rond gevoelige gewrichten en drukpunten en biedt steun voor het hele lichaam.

Andere voordelen van traagschuim zijn;

 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Hypoallergene eigenschappen
 • Duurzaam
 • Verlicht spierpijn en stijfheid
 • Biedt lendensteun
 • Verlicht rugpijn ’s nachts

Hybride Matras

Een hybride boxspring met een kern van pocketveren en een toplaag van traagschuim kan een goed alternatief zijn voor lijders, omdat het een evenwicht biedt tussen comfort en ondersteuning.

Orthopedisch matras

Naar onze mening is de beste matras voor fibromyalgie een orthopedisch traagschuim boxspring.

Een orthopedische boxspring is speciaal ontworpen voor mensen met rugpijn, gewrichtspijn of aandoeningen zoals artritis. Strategisch geplaatste groeven in het diepe schuim zorgen voor optimale drukverlichting en demping waar u dat het meest nodig hebt – de onderrug en drukpunten, waardoor het ideaal is voor chronische pijnklachten.

Wat moet je zoeken in een boxspring voor fibromyalgie

Om u te helpen de perfecte boxspring voor fibromyalgie voor u te vinden, hebben we een lijst samengesteld van dingen die u in een boxspring voor fibromyalgiepatiënten moet zoeken;

Hardheid van de boxspring

Een te zacht of te stevig boxspring kan uw pijn verergeren. De hardheidsgraad en het gevoel van een boxspring hangen grotendeels af van individuele voorkeuren, dus er is niet één juist antwoord. Hoe zwaarder u bijvoorbeeld bent, hoe steviger uw boxspring moet zijn. De meeste mensen slapen echter het best op een boxspring met een gemiddelde hardheid.

boxspring ondersteuning en drukverlaging

Volledige ondersteuning van het lichaam is essentieel voor een rustgevende slaap. De juiste ondersteuning en drukontlasting zorgen voor een comfortabele nachtrust, zodat uw spieren en gewrichten kunnen herstellen en regenereren.

Absorptie van beweging

Als u de hele nacht op zoek bent naar een comfortabele houding, wilt u geen boxspring die piept en verschuift, vooral niet als u een bed deelt. Traagschuim absorbeert schokken om bewegingsstoornissen tot een minimum te beperken.

Temperatuur niveaus

Voor veel mensen met fibromyalgie kan warmtegevoeligheid een probleem zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je het te warm en benauwd krijgt in bed. Als dit voor u het geval is, kunt u het beste kiezen voor een boxspring met verkoelende slaaptechnologie.

Beste Boxspring Kopen

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie of fibromyalgiesyndroom (FMS) is een aandoening die chronische pijn in het hele lichaam veroorzaakt. Artsen weten niet precies waardoor deze aandoening wordt veroorzaakt, maar er is een verband met onevenwichtige hoeveelheden chemische stoffen in de hersenen en de manier waarop het centrale zenuwstelsel pijn verwerkt.

Fibromyalgie kan worden veroorzaakt door een fysiek of psychologisch trauma, zoals een operatie, een infectie, de geboorte van een kind of een traumatische gebeurtenis zoals een sterfgeval.

Vrouwen hebben meer kans op deze aandoening dan mannen, maar iedereen kan het krijgen. Het kan echter moeilijk zijn een diagnose te stellen omdat de symptomen veel gelijkenis vertonen met andere gezondheidsproblemen.

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Symptomen Van Fibromyalgie
Boxspring Voor Fibromyalgie

De symptomen van fibromyalgie

Symptomen van fibromyalgie kunnen zijn;

 • Vermoeidheid
 • Chronische pijn
 • Spierstijfheid
 • Moeite met slapen
 • Moeite om dingen te onthouden of om zich te concentreren
 • Hoofdpijn
 • Prikkelbare darm syndroom (IBS)
 • Rusteloze benen syndroom
 • Depressie of angst
Beste Boxspring Kopen

Fibromyalgie gevoelige punten

Sommige mensen met fibromyalgie hebben bijzonder gevoelige punten die pijnlijk kunnen zijn wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Deze worden tenderpoints genoemd. Veel voorkomende gevoelige punten zijn;

 • Bovenborst
 • Achterkant van het hoofd
 • Elleboog
 • Knieën
 • Heupen
 • Schouders

Aangezien dit de belangrijkste punten van het lichaam zijn die nacht na nacht in contact komen met de boxspring voor fibromyalgie, is het zinvol een ondersteunende boxspring te kiezen die extra vulling biedt rond deze drukpunten.

Is fibromyalgie ’s nachts erger?

Hoewel iedereen de aandoening anders ervaart, merken veel fibromyalgiepatiënten dat hun pijn ’s nachts erger wordt. Dit kan zijn omdat u de pijn beter opmerkt wanneer u niet omringd bent door het dagelijkse leven, maar dat weet niemand zeker. Als u stijve spieren heeft, kan het moeilijk zijn om diep genoeg te ontspannen om in slaap te vallen.

Hoe kan ik beter slapen met fibromyalgie?

Als u elke nacht onrustig ligt te woelen en te draaien, zijn hier wat tips; Probeer overdag lichte oefeningen zoals yoga om stijfheid te verlichten. Verban beeldschermen uit je slaapkamer. Luister naar uw favoriete muziek om te ontspannen. Of neem een lang, luxueus bad. Een avondmassage kan uw lichaam helpen zich voor te bereiden op het slapengaan

Beste Boxspring Kopen

De beste slaaphouding voor fibromyalgie

Een ander ding om te overwegen is uw slaaphouding;

Zijslapers

Slapen op uw zij kan pijnlijke plekken verlichten, slaapapneu verminderen en de spijsvertering en de bloedsomloop verbeteren.

Rugslapers

Als u niet op uw zij kunt slapen, probeer dan op uw rug te liggen met een kussen onder uw knieën. Dit bevordert een natuurlijke houding van de wervelkolom en verlicht de druk op de heupen en het bekken.

Voorovergebogen slaper

Als u liever op uw buik slaapt, zorg er dan voor dat uw nek niet gedraaid is, wat de pijn kan verergeren, en slaap op een boxspring voor fibromyalgie met een gemiddelde stevigheid om de ruggengraat plat te leggen.

Boxspring Voor Fibromyalgie 2022 - Boxspring Voor Fibromyalgie
Boxspring Voor Fibromyalgie

Beste boxspring topper voor mensen met fibromyalgie

Een boxspring-topper kan een eenvoudige upgrade en extra comfortlaag zijn voor een oud boxspring. Als uw boxspring echter al heel oud is en uit elkaar begint te vallen, zal een boxspring-topper niet voldoende zijn om hem te redden!

boxspring toppers van traagschuim zijn een goede keuze voor mensen die lijden aan fibromyalgie, artritis of andere soortgelijke aandoeningen. Dat komt doordat traagschuim zich aanpast aan het gewicht en de vorm van uw lichaam, waardoor het gepersonaliseerde ondersteuning en demping biedt voor drukpunten.

Wat is het beste kussen voor fibromyalgie?

Als u lijdt aan fibromyalgie, is het waarschijnlijk dat u hoofdpijn en stijfheid in de nekspieren hebt. Het juiste kussen kan u helpen de rust te krijgen die u nodig heeft. Een traagschuim kussen kan de juiste balans tussen comfort en ondersteuning bieden. Het visco-elastische schuim vormt zich zachtjes naar uw vorm en vermindert de druk op uw nek en ruggengraat.

Als u uw wervelkolom beter wilt uitlijnen, kan een orthopedisch hoofdkussen van traagschuim een groot verschil maken voor uw nachtrust. Het organisch gevormde orthopedische schuim met hoge dichtheid helpt om nek- en schouderpijn tijdens de nacht te verlichten.

Vind uw comfort

Wanneer u te maken hebt met chronische pijn, kan het moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen, en het is gemakkelijk om in een cyclus van slapeloosheid en vermoeidheid te vervallen. Rust en herstel zijn essentieel voor pijnbestrijding, en de juiste boxspring voorfibromyalgie kan daarbij helpen.

Beste Boxspring Kopen

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een “aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide spier- en skeletpijn die gepaard gaat met vermoeidheid, slaap-, geheugen- en stemmingsproblemen”. De meest voorkomende symptomen zijn wijdverspreide pijn, vermoeidheid en cognitieve problemen (vaak “fibro mist” genoemd).

Remedies voor fibromyalgie

De symptomen kunnen worden verlicht door stressbeheersing, regelmatige lichaamsbeweging, verandering van eetgewoonten, medicatie en een goede nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om lichaam en geest te helpen herstellen van de stress van het dagelijkse leven. Aangezien het grootste deel van deze genezing plaatsvindt tijdens de diepe slaapfasen, is het niet meer dan logisch dat te weinig slaap leidt tot pijn en verhoogde stress.

In combinatie met een geschikte boxspring voor fibromyalgie kan het nuttig zijn om vroeger op de dag te bewegen, ’s avonds en ’s nachts cafeïne te vermijden, een regelmatig slaapritme aan te houden, een slaapdagboek bij te houden en niet meer te slapen dan nodig is om u uitgerust te voelen.

Hoewel het niet medisch bewezen is, beweren sommigen dat alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, gedragstherapie, CBD, meditatie en een verhoogde inname van vitamine D de levenskwaliteit sinds de behandeling van fibromyalgie hebben verbeterd.

Welke soort boxspring voor fibromyalgie is het meest geschikt?

boxspring voorfibromyalgie die een goede ondersteuning bieden en zich naar het lichaam vormen, helpen mensen met fibromyalgie beter te slapen door drukpunten te verminderen. Hoewel zachte boxsprings in het begin goed aanvoelen, ondersteunen ze de wervelkolom minder goed, wat ’s nachts tot meer pijn leidt. boxsprings met traagschuim, latex of hybride binnenvering bieden de ideale mix van zachtheid en ondersteuning voor mensen met fibromyalgie.

Traagschuim past zich goed aan de unieke rondingen van het menselijk lichaam aan, maar is niet het meest ademende materiaal. Als u het snel te warm krijgt of in een warmer klimaat woont, is een boxspring met een verkoelende toplaag beter voor u. Bovendien is een goede uitlijning van de wervelkolom belangrijk en helpt het de druk op gevoelige plaatsen te verminderen.

De boxspring voorfibromyalgie is hier perfect voor en is klinisch getest op zijn pijnverlichtende werking. Niet alleen worden al deze boxsprings hoog gewaardeerd door fibromyalgie patiënten, ze hebben ook traagschuim dat zich naar het lichaam vormt en een warmte afvoerende toplaag van gel of vocht afvoerend polyester.

Beste Boxspring Kopen

Mensen zoeken ook naar: